19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Malinová "cheesecake" roláda

Název Množství a jednotka
vejce 6 ks
moučkový cukr 300 g
polohrubá mouka 185 g
sůl 1/2 lžičky
olej 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Troubu předehřejeme na 180°.
6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do pěny (asi 2 minuty). Přidáme 300 g moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 2 čajové lžičky vanilkového extraktu a prošleháme. Vařečkou nebo stěrkou pak lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Větší plech navlhčíme mokrou rukou, vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Rozetřeme po celé ploše plechu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 10 - 15 minut dorůžova.
Na desku rozložíme čistou utěrku, kterou hustě pocukrujeme do přibližné velikosti plechu. Těsto ihned po vytažení z trouby rychle překlopíme na pocukrovanou utěrku a i s utěrkou zavineme do rolády. Necháme úplně vychladnout.

Připravíme si krém:
V misce smícháme dvě balení mascarpone se 2 lžíčkami vanilkového extraktu a 3 vrchovatými lžícemi moučkového cukru (150g).

Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme mascarponovým krémem, posypeme malinami, zpátky svineme a roládu na povrchu pocukrujeme.

Tip:
Místo malin můžeme použít jahody nakrájené nadrobno.


 


RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový guláš starého rančera

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...